De fietslessen die Mol voor volwassenen organiseerde, werd met succes afgerond. De 12 deelnemers slaagden erin om in de 10 voorbije weken het fietsen onder de knie te krijgen. Ze zijn allemaal klaar om zich met de fiets in het echte verkeer te verplaatsen.

Gisteren fietsten de vrouwen voor het eerst in het echte verkeer. De tocht vertrok op het verkeerspark en eindigde in Lea's Neerhof. In tien weken tijd leerden tien vrouwen van Turkse origine en twee vrouwen van Afrikaanse afkomst fietsen. Allemaal rondden ze de lessenreeks succesvol af. Dankzij de hulp van de 8 vrijwilligers die zich voor dit project engageerden, behoort fietsen in het echte verkeer nu tot de mogelijkheden.

Theorie en praktijk

Stapsgewijs leerden de vrouwen de vaardigheden van het fietsen. Ze startten begin april met evenwichtsoefeningen op aangepaste fietsen in het verkeersvrije verkeerspark. Geleidelijk aan schakelden ze over naar fietsen in het echte verkeer. Daarnaast maakten twee theoretische lessen hen vertrouwd met verkeersregels en de wegcode.

Mobiliteit verhogen

Door te leren fietsen, verhoogt de mobiliteit en daarmee ook de zelfstandigheid van de deelnemers. Onrechtstreeks verhoogt het ook hun kansen op tewerkstelling. Op die manier hoopt het gemeentebestuur met de fietslessen bij te dragen tot de integratie van de deelnemers.